X

Zonaanbidders

Geef kleur aan je tuin of terras met prachtige zonaanbidders
Meer dan vijf uur zon in je tuin of op je terras? Dan heb je een ‘zonnige tuin of terras’. Er zijn veel vaste planten die van warmte houden en goed tegen droogte kunnen. Met deze planten wordt jouw tuin een bloemenfeest! Waar niet alleen jij, maar ook vlinders en bijen heel blij van worden.

Zonnige musthaves
Deze vaste planten hebben we speciaal geselecteerd voor een plek in de volle zon.Ze houden allemaal van warmte en kunnen goed tegen droogte. Ze kunnen daarnaast goed met elkaar gecombineerd worden. Als algemene stelregel gebruik je planten die wat minder hoog worden aan de rand van de border en de planten die hoger worden meer achteraan. Planten met een wat meer open structuur zoals de Verbena bonariensis met zijn, eindeloos bloeiende paarse bloemen op lange stelen, zijn geschikte planten om op meerdere plekken te herhalen. Deze planten worden ook wel ‘weefplanten’ genoemd omdat je daarmee een border aan elkaar kunt verbinden.


Duizendknoop
De duizendknoop (Persicaria amplexicaulis ‘Red Flowers’) is een opvallende vaste plant. De duizendknoop combineert makkelijk met andere planten in een border. Bloeit van juni t/m september. De bladeren zijn groen en ongeveer 40 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 90 cm. Deze plant is geschikt voor ‘de tuin op het zuiden’.Staat graag een zonnige, warme plek op voedzame grond.

Neem contact met ons op

Tuincentrum Gernell
Gemaalweg 21
8313 PR Rutten
T: (0514)-563851
E: info@gernell.nl