X

Update bouw Kinderboerderij

Update bouw Kinderboerderij

Geplaatst op: 25 augustus 2016

Renovatie Tuincentrum Gernell Deel II
Afgelopen maart is het nieuwe Tuincentrum Gernell heropend na een grondige verbouwing. Inmiddels begint iedereen zijn weg in het nieuwe Gernell te vinden en ook de reacties op de nieuwe Streekwinkel 'Van de Buren" zijn lovend en dat is mooi! Maaaarrr, we zijn nog niet klaar! Er was ook aangekondigd dat er deze zomer een Kinderboerderij gerealiseerd ging worden en vorige week is de bouw hiervan begonnen. Eén ding kunnen we al afvinken en dat is de naam: Kinderboerderij De Buurthoeve! Check!

De stal
De tekening is gemaakt, de benodigdheden zijn besteld en geleverd. Laten we beginnen met het onderkomen van de beestjes, de stal! Allereerst is de fundering gemaakt en vervolgens het geraamte neergezet. Vanuit daar worden de planken op het geraamte bevestigd en begint de stal echt vorm te krijgen. 

  

Het dak wordt vervolgens bedekt met dezelfde dakpanplaten als de voorgevel van het tuincentrum zodat het een mooi geheel blijft. Het eindresultaat van de stal volgt in het volgend blog. 

Borders en bestrating
Tegen de voorgevel wordt ruimte gemaakt voor grote borders. Deze worden beplant met mooie tuinplanten zodat het een gezellig aanzicht krijgt. Daar omheen worden de klinkers herbestraat zodat het er weer strak in ligt. 

Wei
De wei is grotendeels aanwezig alleen het achterste gedeelte moest nog gefreesd worden. Hier worden komende week graszoden gelegd zodat de wei wat groter wordt en de beesten lekker de ruimte hebben. 

Opening
Zaterdag 3 september is de feestelijke opening van Kinderboerderij de Buurthoeve. Lees hier wat er allemaal georganiseerd is en kom gezellig langs. Tot de volgende update!