X

Maak een vaste planten mixmand

 'Vaste planten bloeien lang, dus maak eens een mixmand met vaste planten, kleine moeite, lang plezier!'

 

 

 

 

 

 

Stap 1
Voor een kleurrijke aankleding van je terras of balkon is een mixmand met vaste planten een goed idee. Ze bloeien lang en met de juiste verzorging kun je er volgend jaar opnieuw plezier van hebben. 

 

 

 

 

 

Stap 2
Prik om te beginnen eerst gaatjes in het plastic, zodat er water doorheen kan. Zo voorkom je dat er langdurig water in de mand blijft staan. Vul de mand dan met een laag hydrokorrels voor een goede waterafvoer en waterbuffer. Breng tenslotte een laag potgrond aan.

 

 

 

 

Stap 3
Kies vaste planten die je aanspreken. Combineer planten die elkaar versterken. Kies hoge en lage planten, bloem- en bladplanten en let op afwisseling in bloemvorm.

TIP: combineer pluimvormige en schermvormige bloemen.

 

 

 

 

Stap 4
In deze mixmand hebben we de volgende vaste planten verwerkt: Aster ‘Victoria’, Heuchera ‘Silver Scrolls’, Echinacea purpurea, Verbena bonariensis, Gaura lindheimeri, Sedum ‘Munstead Dark Red’ en Imperata cylindrica ‘Red Baron’. Lekker kleurrijk!

 

 

 

 

 

Stap 5
Combineer naar eigen smaak, hou je van rustig kies dan voor ingetogen wit met groen. Wij hebben hier gebruikt: Hosta ‘Albomarginata’, Euonymus ‘Harlequin’, Sagina subulata, Echinacea purpurea, Carex oshimensis ‘Everest’ en Achillea ptarmica ‘Boule de Neige’. 

Neem contact met ons op

Tuincentrum Gernell
Gemaalweg 21
8313 PR Rutten
T: (0514)-563851
E: info@gernell.nl