X

Lavendelmarkt

Viva Lavandula
Met onze selectie lavendel ben je verzekerd van een absolute aanwinst voor je tuin, dus opvullen maar die lege plekken in de tuin of lege potten op je balkon & terras!


 

Lavendelmania
Dat lavendel een zeer bekende en populaire tuinplant is, zal niemand verbazen! Want zeg nu zelf: zijn ze niet prachtig? En weet je nog, toen die vakantie in de Provence met die eindeloze lavendelvelden? Zou dat het geheim zijn? Dat lavendel ons doet verlangen naar vakantie en geurige lavendelvelden in Zuid-Frankrijk? Of is het gewoon liefde op het eerste gezicht? Want deze beauty’s hebben een enorme aantrekkingskracht met hun prachtige bloemen in blauw, paars, lila, roze en wit en dan ook nog een heerlijke geur. Het kan niet op! Kom nu naar ons tuincentrum en kies jouw persoonlijke favorieten. OP=OP!

Verzorging
Lavendel houdt van een zonnige standplaats in goed doorlatende grond. Ze hebben een hekel aan natte voeten. Geef lavendel speciale lavendelmeststof om ze nog mooier te laten bloeien. Lavendel kan ook prima in potten groeien. Zorg dan voor een laag hydrokorrels onderin en een gat in de pot, zodat er geen water onderin de pot kan blijven staan. Snoei lavendel in september terug, zodat je mooie compacte planten houdt. In het voorjaar kun je ze nogmaals terug snoeien, zodra je de nieuwe uitlopers ziet verschijnen.


Lavendel haagje
Lavendel is ook bij uitstek geschikt om een laag haagje van te maken. Mooi langs het tuinpad of het terras en rondom een moes- of kruidentuin. Je hebt dan niet alleen een wintergroen maar ook een fleurig, kleurig en geurig haagje. Gebruik hiervoor Lavandula angustifolia, deze is compleet winterhard.  Drie a vier planten per strekkende meter is voldoende.
 

Neem contact met ons op

Tuincentrum Gernell
Gemaalweg 21
8313 PR Rutten
T: (0514)-563851
E: info@gernell.nl

 

captcha